Project in de kijker: Liqson 6 december 2016 – Posted in: Projecten

Op vraag van hun klanten was Liqson opzoek naar een niveau meting die ze konden mee verhuren met hun mobiele opslagtanks. Na een grondige analyse van de markt kwamen ze uiteindelijk bij Fluxer terecht. Als Siemens Approved Partner is Fluxer de ideale keuze met betrekking tot procesflow instrumentatie en automatisatie. De goede samenwerking tussen de drie partijen resulteerde in een adequate en betrouwbare oplossing.

Als Siemens Approved Partner is Fluxer de ideale keuze met betrekking tot procesflow instrumentatie en automatisatie.

Fluxer instrumentatie - procesindustrie - Roeselare, Belgie - case LiqsonLiqson werkt volgens het plug & play principe. De tank wordt geleverd, sensor wordt gemonteerd, spanning wordt voorzien en KLAAR! Hierdoor werd er gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van het product, en dit in combinatie met een correcte marktprijs.

In samenspraak met Siemens stelden wij voor om met een ultrasone sensor te werken. Radar sensoren waren een andere optie, maar door de uiteenlopende eigenschappen van de opgeslagen vloeistoffen viel de keuze op een ultrasone sensor in combinatie met een Sitrans LUT400, voor de uitlezing ervan. Fluxer zorgde voor de vlotte afhandeling en oplevering van de producten.
De eenvoudige initialisatie van de sensor met de Sitrans LUT400 bespoedigde een soepele en snelle integratie op de tanks.

Who’s who

Liqson verhuurt mobiele opslagtanks voor de tijdelijke opslag van vloeistoffen. De tanks kunnen ingezet worden voor chemicaliën, voedingsmiddelen of water. Sterke punten van Liqson zijn, eenvoudige tanks, snel beschikbaar d.m.v. eigen transport, professioneel advies en een huurformule op maat van de klant.

Fluxer is uw partner voor de automatisatie van uw procesflow. De technische knowhow van onze gedreven medewerkers in combinatie met een ruime stockvoorraad zorgt ervoor dat je op een snelle en correcte manier wordt ondersteund in uw zoektocht naar de juiste afsluiters, kleppen of instrumentatie. Onze focus, dat ben jij.

Siemens is sinds jaar en dag uw expert in procesinstrumentatie. Indien er nu werkdruk, temperatuur, debiet of niveau moet gemeten worden, dan kan Siemens jou steeds de juiste transmitter vanuit hun uitgebreide portfolio aanbieden. Ook kan door middel van Siemens positioners elk type afsluiter, lineair of rotatief en merkonafhankelijk, met een pneumatische actuator geautomatiseerd worden. Ter vervollediging van dit assortiment, bieden ze tevens process controllers en process recorders aan.

Meer projecten…