Wat is batch control?

08 februari 2021

Om vloeistoffen op een eenvoudige en betrouwbare manier te doseren, ook wanneer de receptuur op een bepaalde productielijn regelmatig verandert,
kan je rekenen op batch control.

Werking batch control systeem

Het principe van batch control is gestoeld op drie pijlers en bijhorende producten: een debietmeter controleert hoeveel vloeistof er doorheen het leidingnet stroomt en geeft via een batchcontroller een signaal naar een magneetafsluiter die de toevoer vervolgens tijdig afsluit.

Debietmeter

Er kan voor verschillende soorten debietmeters gekozen worden, al naar gelang de situatie en toepassing stellen wij de meest geschikte voor. Fluxer beschikt over een aanbod mechanischeelektromagnetische en coriolis debietmeters.

Batchcontroller

De batchcontroller dient als stuurunit voor de debietmeter en afsluiter. Zo staan deze in communicatie met elkaar en kan een goede dosering plaatsvinden. Deze heeft verschillende instelmogelijkheden om telkens te voldoen aan de verschillende opstellingen. Hij heeft ook een mogelijkheid om 7 verschillende batchen voor te programmeren.

Afsluiter

Voor de keuze afsluiter opteren we voor een magneetafsluiter vanwege zijn reactiesnelheid. Er kan natuurlijk ook geopteerd worden voor andere types autoafsluiters.

Ook op zoek naar een vergelijkbare oplossing?

Wij horen graag waarmee we u verder kunnen helpen.

"*" indicates required fields

Hidden

Next Steps: Sync an Email Add-On

To get the most out of your form, we suggest that you sync this form with an email add-on. To learn more about your email add-on options, visit the following page (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Important: Delete this tip before you publish the form.
Wens je onze catalogus?