Drinkbaar water voor Suriname

03 september 2019


De Watergroep
 hecht als openbaar bedrijf veel belang aan maatschappelijk engagement zo ondersteunen ze al jaren projecten in ontwikkelingslanden. Naast Chili, Congo en Mali is De Watergroep ook sinds 2012 in Suriname actief waar ze projecten rond drink- en afvalwater mee ondersteunen.

Waterproductiecentrum

In het district Commewijne in Suriname bouwt De Watergroep een waterproductiecentrum met een capaciteit van 500 m³ per uur dat omgerekend aan 50.000 inwoners drinkwater zal leveren.

De productie gebeurt op basis van oppervlaktewater uit de Surinamerivier. Het water wordt behandeld met een combinatie van ultrafiltratie en actieve koolfilters. De bouw van het waterproductiecentrum werd opgestart in 2018 en loopt verder in 2019.

In 2020 start de opleiding van medewerkers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) om de installatie te exploiteren.

De rol van Fluxer

De UF-installatie werd door Fluxer voorzien van afsluiters, kleppen en instrumentatie. Voor dit project werden onder andere: vlinderkleppen type wafer, al dan niet aangedreven door pneumatische actuatoren van el-o-matic met switchbox, Siemens Sitrans elektromagnetische debietmeters, Siemens druktransmitters en RD200 displays voor een correcte uitlezing, gebruikt.

Omdat men in het verleden, steeds kampte met een schommelend debiet stelde Fluxer voor om gebruik te maken van een Goetze drukreduceerventiel in combinatie met een regelklep. Door deze combinatie creëer je een constante voordruk en bijgevolg een contant debiet.

Ook het drinkwater aftappunt werd voorzien van Fluxer dubbeldienstkranen. Door deze opdracht van De Watergroep aan te nemen verruimt Fluxer haar activiteiten en wordt haar knowhow verder uitgebouwd in commerciële projecten voor binnen- en buitenland.

Wens je onze catalogus?